17-18/11/2018                              ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ                                 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΒΟΥΤΥΡΟ
17/11/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ με ενδιάμεση στάση κοντά στη ΛΑΜΙΑ για καφέ. Ακολούθως, αφού περάσουμε ΛΑΜΙΑ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ φτάνουμε στον ΤΥΜΦΡΗΣΤΟ και στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, συνεχίζουμε για τους ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ, ένα από τα γραφικότερα χωριά. Ως γνωστό το χωριό αυτό κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ήταν έδρα της ελεύθερης κυβέρνησης του Βουνού, πιθανό γεύμα στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
18/11/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της υπέροχης καταπράσινης διαδρομής για την γραφική κοιλάδα του ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ – ΤΟ ΓΑΥΡΟ – ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΛΕΙΔΙ, στάση στη θέση «ΤΥΠΩΜΑ» ή «ΠΑΤΗΜΑΤΑ» όπου σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται τα ΠΑΤΗΜΑΤΑ της εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ και αρκετά ψηλότερα η ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ, που δημιούργησε στο πέρασμά της πηγαίνοντας στο χώρο όπου την βρήκαν – τη γέφυρα ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ και τη σπουδαία μονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σχετική παραμονή για ευλαβικό προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της που βρίσκεται σε κρύπτη – Παρεκκλήσι μέσα στο καθολικό της μονής, επίσκεψη στην αίθουσα πολύτιμων κειμηλίων με χρυσοκεντήματα, χειρόγραφους κώδικες, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατόπιν αναχώρηση για το ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια στάση στη διασταύρωση ΝΕΟΥ ΜΙΚΡΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ όπου θα γευματίσουμε. Επόμενη στάση στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ για καφέ και στη συνέχεια στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ για να αγοράσουμε ντόπιο κρέας. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 60 ευρώ
Περιλαμβάνονται: μεταφορά με πολυτελές πούλμαν, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό, οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα