22-27/12/2018                                        ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ                                           6 ΗΜΕΡΕΣ
ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ-ΦΡΟΥΣΚΑ
ΓΚΟΡΑ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΚΡΑΛΙΕΒΟ
ΜΟΝΕΣ ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ-ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ-ΖΙΤΣA-ΤΟΠΟΛΑ-ΑΒΑΛΑ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ
22/12/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 05.30 από ΑΘΗΝΑ και με ενδιάμεσες στάσεις καταλήγουμε στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ όπου μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις θα εισέλθουμε στο κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι τα σύνορα του με τη ΣΕΡΒΙΑ στην οποία θα εισέλθουμε από το συνοριακό σταθμό του ΠΡΕΣΕΒΟ. Στη συνέχεια για ΝΙΣ, άφιξη στη τρίτη μεγαλύτερη πόλη της ΣΕΡΒΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
23/12/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση την ιστορική μονή MANASIJA. Η μονή είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και ιδρύθηκε από τον Δεσπότη Στέφαν Λαζάρεβιτς. Η όψη της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού περικλείεται από ψηλά τείχη και συμπαγείς πύργους αποτελώντας ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα σέρβικης μεσαιωνικής μοναστικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της χώρας έχει ανακηρυχτεί και μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς την ιστορική πόλη ΤOPOLA. H ΤOPOLA είναι γνωστή για τις περίφημες ποικιλίες κρασιών της καθότι χτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων αλλά και για την ιστορική της σημασία μιας και εδώ εκλέχθηκε αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης ο εθνικός ήρωας της χώρας, Καραγεώργης Σερβίας. Θα ανηφορίσουμε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, στο λόφο του OPLENAC, για να θαυμάσουμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα περίφημα ψηφιδωτά της αλλά και για να επισκεφτούμε το μαυσωλείο της Σέρβικης βασιλικής οικογένειας. Εν συνεχεία  για τον λόφο ΆΒΑΛΑ με την πανοραμική θέα του Βελιγραδίου, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και τον εντυπωσιακό Πύργο των τηλεπικοινωνιών που με ύψος 204 μέτρα είναι και ο υψηλότερος των Βαλκανίων. Κατόπιν για  Βελιγράδι. Άφιξη στη πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση
24/12/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό  θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας ,της περίφημης Λευκής Πόλης. Θα ξεκινήσουμε με έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Ορθοδοξίας, τον επιβλητικό ναό του ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ, θα συνεχίσουμε με  το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το περίφημο φρούριο ΚΑΛΕΜΕΓΚΤΑΝ γνωστό  και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου με την μοναδική θέα των 2 μεγάλων ποταμών της πόλης, του Σάβα και του Δούναβη αλλά και τον πύργο ΝΕΜΠΟΙΣΑ τόπο μαρτυρίου του Ρήγα Φερραίου. Στη συνέχεια περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη γνωστή οδό ΚΝΕΖ ΜΙΧΑΙΛΟΒΑ με τα μοντέρνα μαγαζιά της και τα παραδοσιακά εστιατόρια που μπορείτε να δοκιμάσετε τη πασίγνωστη σέρβικη πλιεσκαβίτσα ενώ για τον ελεύθερο σας χρόνο σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στα νερά του ΔΟΥΝΑΒΗ. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια προαιρετική βόλτα στη γραφική ΣΚΑΝΤΑΡΛΙΑ, τη «Πλάκα» του Βελιγραδίου, γνωστή για τους πλανόδιους μουσικούς και το μποέμ ύφος της. Διανυκτέρευση.
25/12/2018 ΤΡΙΤΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τη περιοχή της ΒΟΙΒΟΝΤΙΝΑ για να επισκεφτούμε αρχικά την ιστορική (1509) ΜΟΝΗ ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ, σημαντικό επαναστατικό κέντρο την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για τη πολύ γραφική πόλη SREMSKI KARLOVCI η οποία είναι χτισμένη δίπλα στον εθνικό δρυμό της FRUSKA GORA και εiναι γνωστή για τα περίτεχνα μπαρόκ κτίρια όπως, η Θεολογική σχολή, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο φαρμακείο ,το Πατριαρχείο τα οποία κοσμούν το ιστορικό της κέντρο και τη καθιστούν παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη πρωτεύουσα της περιφέρειας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας ,τη πόλη του ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό φρούριο ΠΕΤΡΟΒΑΡΑΝΤΙΝ γνωστός σταθμός για τη ναυσιπλοΐα στο Δούναβη το οποίο είναι χτισμένο σε ύψωμα στη δεξιά όχθη του Δούναβη και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο δεσπόζει το κτίριο του Δημαρχείου και οι εκκλησίες της «ΣΤΑΡΙ ΓΚΡΑΝΤ». Κατόπιν επιστροφή στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
26/12/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε πάλι μέσω του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση νότια  για να επισκεφτούμε αρχικά το ιστορικό(1210) μοναστήρι της ΖΙΤΣΑ, το οποίο ιδρύθηκε από τον βασιλιά ΣΤΕΦΑΝΟ τον Ι’ και από τον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ και έμεινε γνωστό για την στέψη των 7 βασιλιάδων της δυναστείας των Νέμανιτς. Στη συνέχεια σύντομο πέρασμα από τη πόλη του ΚΡΑΛΙΕΒΟ, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα στον γραφικό πεζόδρομο. Κατόπιν για την όμορφη πόλη του ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ, όπου θα επισκεφτούμε το μνημείο των πεσόντων και από εκεί για τη πόλη της ΝΙΣ. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στη γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην οποία δεσπόζει το ιστορικό κάστρο με την εντυπωσιακή πύλη της Κωνσταντινούπολης αλλά και  ο σημαντικός καθεδρικός της ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
27/12/2018 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής διασχίζοντας αρχικά τα σύνορα ΣΕΡΒΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ και στη συνέχεια τα σύνορα ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΟΣ και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 340 ευρώ
(Η τελευταία διανυκτέρευση εναλλακτικά μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ευρύτερες περιοχές του Πάρασιν και Αλέξινατς)
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις/ξεναγήσεις βάσει προγράμματος, 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ & 5 γεύματα σε ξενοδοχεία 4*, αρχηγός – συνοδός.
*Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*