24-26/12/2018                                             ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ                                        3 ΗΜΕΡΕΣ
ΟΡΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΖΑΛΟΓΓΟ-ΑΡΤΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ
24/12/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και πέρασμα από τη μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα του κόσμου του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «Χαρίλαος Τρικούπης». Στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ θα επισκεφθούμε τον ΚΗΠΟ των ΗΡΩΩΝ με τα κενοτάφια όλων των αγωνιστών κατά την Τρίτη έξοδο του Μεσολογγίου (10/4/1826) καθώς και το άγαλμα του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Στάση, πιθανό γεύμα. Κατόπιν από την ΛΙΜΝΗ ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ, τη γέφυρα του ΑΧΕΛΩΟΥ και την ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ άφιξη στην ΑΡΤΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε Εορταστικό Δείπνο με πλήρες μενού και μουσική. Διανυκτέρευση
25/12/2018 ΤΡΙΤΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Τη σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε στα ονειρεμένα ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ με έναν πλήρη μαγευτικό γύρο. Πρώτα θα επισκεφτούμε το ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ που με την κατασκευή του δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε το γύρο ξεκινώντας από τη δυτική πλευρά της λίμνης και του ποταμού ΑΡΑΧΘΟΥ. Μετά την ΑΡΤΑ και διάφορα μικρά γραφικά χωριουδάκια, όπως τη ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ, τον ΕΛΑΤΟ και τη ΔΑΦΝΙΩΤΗ θα σταματήσουμε στο ιστορικό ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε. Θα περάσουμε από τα ΑΓΝΑΝΤΑ κεφαλοχώρι με απεριόριστη θέα στους γύρω λόφους και στα ΠΡΑΜΑΝΤΑ ένα από τα χαρακτηριστικότερα Τζουμερκιώτικα χωριά χτισμένο αμφιθεατρικά. Χρόνος για γεύμα και περιπάτους μέσα στο οξυγόνο της μαγευτικής φύσης. Εν συνεχεία από ΜΕΛΑΤΕΣ άφιξη στην ΑΡΤΑ και σχετική ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
26/12/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή εκκλησία της ΑΡΤΑΣ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ του 13ου αιώνα. Ιδιαίτερα αξιόλογα είναι τα αρχιτεκτονικά μέλη, ο πλούσιος γλυπτός διάκοσμος, τα ψηφιδωτά του Παντοκράτορα στον τρούλο του ναού καθώς και οι αγιογραφίες της. Ακόμη θα δούμε το ξακουστό γεφύρι πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ. Συνεχίζουμε για το ιστορικό ΖΑΛΟΓΓΟ (ΚΑΜΑΡΙΝΑ) με επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όπου θα δούμε το βράχο από τον οποίο έπεσαν οι Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους κυνηγημένες από τον Αλή Πασά. Προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν με 15 λεπτά περπάτημα να φθάσουν από το μοναστήρι στο βράχο. Στην ΠΡΕΒΕΖΑ πιθανή στάση και με πέρασμα της υποθαλάσσιας σήραγγας, θα βγούμε στο ΑΚΤΙΟ. Στη ΒΟΝΙΤΣΑ πιθανή στάση και από την ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ με γεύμα καθοδόν θα περάσουμε τη γέφυρα του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 140 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, 2 δείπνα ένα εκ των οποίων το πλούσιο εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική 24/12, αρχηγός/συνοδός.