9-11/3/2019                                                        ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                         3 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΨΙΜΟ ΤΖΑΡΟΥ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΙΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και συγκεντρώνει καρναβαλιστές από όλη τη χώρα. Η παρέλαση με τα πρωτότυπα άρματα και τους 5.000 καρναβαλιστές διασχίζουν όλη την πόλη μεταδίδοντας το κέφι τους και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Όλη η πόλη ξεφαντώνει και στο τέλος του καρναβαλιού υπάρχει το «Κάψιμο του Τζάρου», που συνοδεύεται από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07.30 για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.) στάση, συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατόπιν αναχωρούμε για την ΣΟΥΡΩΤΗ όπου βρίσκεται στο Μοναστήρι του ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ ο τάφος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ προσκύνημα. Το απογευματάκι άφιξη στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρόγευμα ξεκινάει η εκδρομή μας. Παίρνουμε  την Εγνατία οδό θαυμάζοντας  τις δύο όμορφες λίμνες μας, την Κορώνεια και την Βόλβη. Μετά από μία ωραία και ξεκούραστη διαδρομή θα φτάσουμε  στην Ξάνθη, μία πόλη γεμάτη χρώματα, ήχους και ζωή. Αναπαλαιωμένα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτοι δρόμοι, συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της Παλιάς Πόλης, που σήμερα κατακλύζεται από τραγούδια και μασκαράδες. Ξέφρενοι ρυθμοί, χαρούμενες φιγούρες καρναβαλιστών, φαντασμαγορικά άρματα, χοροί σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί, θα μας βάλουν στο κλίμα των Αποκριών. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να ευχαριστηθούμε το μοναδικό Καρναβάλι, και να γευματίσουμε στα πάρα πολλά μαγαζάκια που υπάρχουν λόγω της ημέρας.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και μπορείτε να απολαύσετε την βραδιά στην όμορφη Θεσσαλονίκη.  Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Σήμερα  Καθαρά  Δευτέρα θα αναχωρήσουμε μετά το πρόγευμα από την Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνθούμε προς το Βόλο που με τις ψαροταβέρνες του, τα θαλασσινά του και τα τσιπουράδικα κατά μήκος του λιμανιού φαντάζει σαν το ιδανικότερο μέρος για να περάσει κανείς την Σαρακοστή.
Εμείς σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή, καλή όρεξη και μετά το φαγητό μας, χαρούμενοι και ευδιάθετοι (από το καλό τσίπουρο) αλλά και γεμάτοι εικόνες από αυτό το όμορφο τριήμερο θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την βάση μας.
Τιμή συμμετοχής: 155 ευρώ
Περιλαμβάνει: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο, 2 πρωινά και 2 δείπνα.