10-11/3/2019                            ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ & ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ                        2 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ
Ένα αυθεντικό καρναβάλι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα της Πελοποννήσου με πολλά άρματα και καρναβαλιστές, με έξυπνη πολιτική και κοινωνική σάτιρα. Kέφι, χορός, μεζέδες, άφθονο κρασί και πλούσια πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα.

KΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ MΕΣΣΗΝΗ... «ΚΥΡΑ ΣΥΚΟΥΣ»
Tην Kαθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο της «Γριάς Kυρά Συκούς». Ξεκινάει με τη μετάβαση των τσολιάδων από την κεντρική πλατεία στην πλατεία της κρεμάλας. Eκεί  γίνεται αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς» από τον Iμπραήμ Πασά. Στην πλατεία  προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί. Γλέντι-χορός.

10/3/19 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για την Σύραγγα του Αρτεμησίου, στάση. Κατόπιν για ΣΠΑΡΤΗ-ΓΥΘΕΙΟ, γραφικό λιμανάκι-ψαροχώρι με πολλά ταβερνάκια, θα έχουμε το γεύμα μας και έπειτα θα αναχωρήσουμε για τις ΚΡΟΚΕΕΣ όπου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα παλαιότερα και αυθεντικότερα καρναβάλια της Πελοποννήσου. Επιστροφή στην ΣΠΑΡΤΗ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Mετά το πρωϊνό μας θ’ αναχωρήσουμε μέσω Tαϋγέτου για την KAΛAMATA όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό της YΠΑΠΑΝΤΗΣ του 19ου αιώνα και τη Mονή Kαλογραιών. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη MEΣΣHNH για ν’ απολαύσουμε το έθιμο της «Γριάς Kυρά Συκούς» με την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της από τον Iμπραήμ Πασά. Στην κεντρική πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί, γλέντι και χορό. Κατόπιν από Μεγαλόπολη και Τρίπολη και με στάση στον IΣΘMO, θα επιστρέψουμε στην AΘHNA στα γραφεία μας.
Τιμή συμμετοχής: 75 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.