10-11/3/2019                                          ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ                                     2 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

Η "νύχτα των φαντασμάτων" πρωταγωνιστεί το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα όπου οι "κουδουνάδες" προσπαθούν να ξορκίσουν τα πνεύματα που ταλαιπωρούσαν κατά την παράδοση τους βυρσοδέψες της περιοχής. Την επόμενη μέρα το πρωί διοργανώνεται γλέντι στην πλατεία της Ιτέας και στη συνέχεια ακολουθεί η καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
Το έθιμο του «αλευρομουτζουρώματος» πραγματοποιείται την Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι αλλά οι ρίζες του εθίμου ξεκινούν πολύ πριν το 1800. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι όπου αρχίζει ο αλευρομουτζουροπόλεμος με αλεύρι ή φούμο ενώ τα παλιά ρούχα ή η ειδική στολή από νάιλον είναι απαραίτητα! Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό έθιμο και το μόνο που πρέπει να κάντε είναι να οπλιστείτε με καλή διάθεση και κέφι και να λάβετε μέρος στον ¨πόλεμο¨ του αλευρομουτζουρώματος.

10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΚΑΣΤΡΟ – ΟΡΧΟΜΕΝΟ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ, στάση καθοδόν για καφέ και συνεχίζουμε από ΔΕΣΦΙΝΑ για την παραλία της ΙΤΕΑΣ όπου θα έχουμε το γεύμα μας. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την ΑΜΦΙΣΣΑ όπου θα παρακολουθήσουμε το γνωστό καρναβάλι «ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» με άρματα, παρελάσεις και συγκροτήματα. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το γραφικό ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ κτισμένο σε μικρό φιόρδ με πολλά αρχοντικά και όμορφες παραλίες, επίσκεψη στην εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με το μοναδικό ξύλινο χρυσό τέμπλο και το ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Κατόπιν θα γιορτάσουμε τα παραδοσιακά «ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ», η γιορτή αρχίζει με προσφερόμενα σαρακοστιανά και μουσική και στην παραλία ο γαμπρός και η νύφη μουτζουρώνουν τον κόσμο. Στη συνέχεια επιστροφή μέσω ΑΡΑΧΩΒΑΣ παραμονή και από εκεί με ενδιάμεση στάση άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια και 2 πρωινά.