6-7/4/2019                                            ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ                                 ΔΙΗΜΕΡΗ
                                                                             ΘΕΡΜΟ – Μ. ΔΕΝΔΡΟ

Ένα ταξίδι στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της πατρίδας μας με σπάνια είδη ψαριών, όπως ο Νανογωβιός που απαντάται μόνο εκεί. Στις όχθες της Λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες και πικροδάφνες. Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε το κομμάτι αυτό της Αιτωλοακαρνανίας και να αγναντέψουμε από το ξενοδοχείο μας την απεραντοσύνη τούτης της λίμνης.

6/4/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 08:00 για ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ (επίσκεψη εκθεσιακού χώρου Γέφυρας) – ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Θα επισκεφθούμε το ενετικό λιμάνι, το κάστρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, απ’ όπου θα δούμε τις ομορφιές αυτού του τόπου που συνδυάζει την σύγχρονη πόλη με το παραδοσιακό χωριό. Συνεχίζουμε για τον ΠΥΡΓΟ του ΜΠΟΤΣΑΡΗ όπου φιλοξενείται έκθεση με αντίγραφα από πίνακες, χάρτες και σχεδιάσματα που έχουν σχέση με τη Ναυμαχία της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (1571 μ. Χ). Γεύμα στην παραλία και συνέχιση για το ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ της ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο πολύ ωραίο ξενοδοχείο ΑΛΘΑΙΑ με τη φανταστική πανοραμική θέα στη λίμνη. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
7/4/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Πρόγευμα. Γνωριμία με το ΘΕΡΜΟ, περιοχή σύμβολο για την Ελλάδα, καθώς υπήρξε η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της πρώτης δημοκρατίας στον κόσμο και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου αν έχει εγκαινιαστεί. Μετάβαση μέχρι το ΜΕΓΑ ΔΕΝΔΡΟ, πατρίδα του Πατροκοσμά, επίσκεψη στο ομώνυμο Μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού. Γεύμα στην περιοχή και αναχώρηση για ΡΙΟ – Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ
Περιλαμβάνονται: μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 1 διανυκτέρευση σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.