31/12/2019 – 2/1/2020                                 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ                                         3 ΗΜΕΡΕΣ
ΟΡΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΖΑΛΟΓΓΟ-ΑΡΤΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ
31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και πέρασμα από τη μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα του κόσμου του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ «Χαρίλαος Τρικούπης». Στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ θα επισκεφθούμε τον ΚΗΠΟ των ΗΡΩΩΝ με τα κενοτάφια όλων των αγωνιστών κατά την Τρίτη έξοδο του Μεσολογγίου (10/4/1826) καθώς και το άγαλμα του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα. Στάση, πιθανό γεύμα. Κατόπιν από την ΛΙΜΝΗ ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ, τη γέφυρα του ΑΧΕΛΩΟΥ και την ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ άφιξη στην ΑΡΤΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε Εορταστικό Δείπνο με πλήρες μενού και μουσική. Διανυκτέρευση
1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Προαιρετικός εκκλησιασμός. Τη σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε στα ονειρεμένα ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ με έναν πλήρη μαγευτικό γύρο. Πρώτα θα επισκεφτούμε το ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ που με την κατασκευή του δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε το γύρο ξεκινώντας από τη δυτική πλευρά της λίμνης και του ποταμού ΑΡΑΧΘΟΥ. Μετά την ΑΡΤΑ και διάφορα μικρά γραφικά χωριουδάκια, όπως τη ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑ, τον ΕΛΑΤΟ και τη ΔΑΦΝΙΩΤΗ θα σταματήσουμε στο ιστορικό ΓΕΦΡΥΙ ΠΛΑΚΑΣ πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε. Θα περάσουμε από τα ΑΓΝΑΝΤΑ κεφαλοχώρι με απεριόριστη θέα στους γύρω λόφους και στα ΠΡΑΜΑΝΤΑ ένα από τα χαρακτηριστικότερα Τζουμερκιώτικα χωριά χτισμένο αμφιθεατρικά. Χρόνος για γεύμα και περιπάτους μέσα στο οξυγόνο της μαγευτικής φύσης. Κατόπιν επίσκεψη στους ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥΣ με πετρόχτιστα σπίτια, τρεχούμενα νερά, πλατάνια και ελατοδάση όλόγυρα. Θα περάσουμε από το χωριό ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ που πήρε το όνομά του από τους δύο καταρράκτες με νερά να πέφτουν από ύψος 125 μέτρων και στη συνέχεια επίσκεψη στο ορεινό κεφαλοχώρι ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ με πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια και τρεχούμενα νερά, στάση για καφέ ή γλυκό του κουταλιού. Από ΜΕΛΑΤΕΣ άφιξη στην ΑΡΤΑ και σχετική ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή εκκλησία της ΑΡΤΑΣ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ του 13ου αιώνα. Ιδιαίτερα αξιόλογα είναι τα αρχιτεκτονικά μέλη, ο πλούσιος γλυπτός διάκοσμος, τα ψηφιδωτά του Παντοκράτορα στον τρούλο του ναού καθώς και οι αγιογραφίες της. Ακόμη θα δούμε το ξακουστό γεφύρι πάνω από τον ποταμό ΑΡΑΧΘΟ. Συνεχίζουμε για το ιστορικό ΖΑΛΟΓΓΟ (ΚΑΜΑΡΙΝΑ) με επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όπου θα δούμε το βράχο από τον οποίο έπεσαν οι Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους κυνηγημένες από τον Αλή Πασά. Προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν με 15 λεπτά περπάτημα να φθάσουν από το μοναστήρι στο βράχο. Στην ΠΡΕΒΕΖΑ πιθανή στάση και με πέρασμα της υποθαλάσσιας σήραγγας, θα βγούμε στο ΑΚΤΙΟ. Στη ΒΟΝΙΤΣΑ πιθανή στάση και από την ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ με γεύμα καθοδόν θα περάσουμε τη γέφυρα του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, 2 δείπνα ένα εκ των οποίων το πλούσιο εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική 31/12.